Sfeerverslag uit Moorsele

De 'kop' is eraf! Donderdagavond vond de eerste editie van de quizreeks 'De Slimste Gemeente' plaats in OC De Stekke in Moorsele. Dertien ploegen streden er onder de leiding van quizmaster Gili (zelf een fervent quizzer) voor een ere- of andere plaats! De vragen werden aangeleverd door quizmaster Bert Dujardin. De teams waren supergeconcentreerd en in de eerste ronde lagen enkele gemeenten dicht bij elkaar. Dat waren onder meer met de organiserende gemeente Wevelgem, Harelbeke,Waregem en Deerlijk. De 'strijd' ging na de pauze verder. Tussendoor zong Ignace (Baert).

De quiz duurde uiteindelijk anderhalf uur zoals vooropgesteld. Nadat Wervik voor de pauze op de lantaarnplaats eindigde, maakte deze grensgemeente een remonte in het tweede deel. Helaas, de achterstand was te groot. Met 24 op 50 werd de laatste plaats niet vermeden. De Wervikanen zinnen al op 'remonte'. Mooi zo!

Waregem (foto) had met zijn net gehuwde schepen en een schare fervente quizzers een voetje voor. De eigen ontworpen T-shirts deden de rest. Met 44 op 50 staat Waregem voorlopig aan de leiding van het peloton! Andere gemeenten zinnen op weerwraak. Die zoete weerwraak kunnen ze nemen op 10 april in De Hoop in Waregem. Die van Waregem spelen dus thuis.

Geen opmerkingen: