Wie is de Slimste gemeente?


Volgens de Kortrijkse Schepen Jean de Bethune is het antwoord al lang gekend. Niemand anders dan Marke, deelgemeente van Kortrijk, maakt aanspraak op de felbegeerde titel 'de slimste gemeente van Regio Kortrijk'. En om zijn uitspraak alvast kracht bij te zetten, liet hij zijn eigen plaatsaanduidingsbord ontwikkelen.

Quizzers gezocht

Wij zijn nog steeds op zoek naar goede quizzers om deel te nemen aan de 'Slimste gemeente van Regio Kortrijk'. Interesse om eeuwig aanbeden te worden door je medeburgers? Aarzel niet en schrijf je in door een simpel mailje naar secretariaat@uitinregiokortrijk.be te sturen.

Diefstal verijdeld

Waregem had nog maar pas de quiz gewonnen, of ze waren al bijna hun trofee kwijt. Rik Pattyn, schepen voor Cultuurbeleid in Harelbeke trachtte het bord mee te smokkelen naar Harelbeke. Gelukkig kon de organisatie de man rap vatten.

Oscar De Winter was de beste quizzer uit het publiek

Ook het publiek kan meequizzen. Tijdens de eerste quiz haalde Oscar De Winter (foto) de hoogste score. Hij had 35,5 op 50. Wie in de 6 quizzen de hoogste score behaalt op één van de quizzen krijgt bovendien één overnachting in het stijlvolle Grand Hotel Damier. Surf alvast eens naar http://www.hoteldamier.be/ en droom weg bij de prachtige foto's. Ik zou zeggen, quizzen maar!

De individuele scores: 1. Oscar De Winter - 35,5 punten / 2. Joke Vasseur - 35 punten / 3. Lieven Vervenne - 33 punten / 4. Hubert Vandenberghe - 30,5 punten / 6. Marco Passanella - 29,5 punten / 7. Dominiek Saelens - 27 punten / 8. Lucien Monserez - 23 punten / 9. Steven Masil - 20,5 punten /10. Annie Cool & Annelies Viane - 20 punten /12. Marc Huyghe - 19 punten / 13. Timey Vansuyt - 18,5 punten

Wat valt er te winnen

De winnende gemeente mag zich niet enkel één jaar lang de slimste gemeente noemen. Ze krijgt ook een verkeersbord met als opschrift DE SLIMSTE GEMEENTE VAN REGIO KORTRIJK.

Sfeerverslag uit Moorsele

De 'kop' is eraf! Donderdagavond vond de eerste editie van de quizreeks 'De Slimste Gemeente' plaats in OC De Stekke in Moorsele. Dertien ploegen streden er onder de leiding van quizmaster Gili (zelf een fervent quizzer) voor een ere- of andere plaats! De vragen werden aangeleverd door quizmaster Bert Dujardin. De teams waren supergeconcentreerd en in de eerste ronde lagen enkele gemeenten dicht bij elkaar. Dat waren onder meer met de organiserende gemeente Wevelgem, Harelbeke,Waregem en Deerlijk. De 'strijd' ging na de pauze verder. Tussendoor zong Ignace (Baert).

De quiz duurde uiteindelijk anderhalf uur zoals vooropgesteld. Nadat Wervik voor de pauze op de lantaarnplaats eindigde, maakte deze grensgemeente een remonte in het tweede deel. Helaas, de achterstand was te groot. Met 24 op 50 werd de laatste plaats niet vermeden. De Wervikanen zinnen al op 'remonte'. Mooi zo!

Waregem (foto) had met zijn net gehuwde schepen en een schare fervente quizzers een voetje voor. De eigen ontworpen T-shirts deden de rest. Met 44 op 50 staat Waregem voorlopig aan de leiding van het peloton! Andere gemeenten zinnen op weerwraak. Die zoete weerwraak kunnen ze nemen op 10 april in De Hoop in Waregem. Die van Waregem spelen dus thuis.

Waregem is de slimste gemeente

Waregem is de slimste gemeente van Regio Kortrijk... voor 2 weken dan toch. Gisteren won de paardenstad met brio de eerste quiz in Moorsele. Harelbeke en Deerlijk vervolmaakten het podium. Wervik is momenteel de rode lantaarn. Hieronder vindt u de stand.

1. Waregem - 44 punten

2. Harelbeke - 41,5 punten

3. Deerlijk - 39,5 punten

4. Lendelede - 38 punten

5. Wevelgem - 37,5 punten

6. Kortrijk - 35,5 punten

7. Menen - 33,5 punten

8. Anzegem - 32,5 punten

9. Avelgem & Zwevegem - 29,5 punten

11. Kuurne & Spiere-Helkijn - 28 punten

13. Wervik - 24 punten

Tipje van de sluier

Hier krijg je alvast 1 vraagje die vanavond zal worden gesteld:

Welk beest bedoelt een engelssprekende wanneer hij het heeft over jellyfish?

Supervedette Ignace Baert in Moorsele


De eerste quiz starten we met een specialleke. Deze donderdag zal in Moorsele niet Tom Brys maar wel Ignace Baert zorgen voor de nodige muziek. Ignace scoorde een wereldhit met 'More than sympathy'. Hij werkte ook samen met Claude François, Raymond Van het Groenewoud en Micha Mara.

In de krant

Onze quiz heeft de weg naar de pers gevonden. Op 18 maart verscheen in Het Nieuwsblad een interessant artikel. Geïnteresseerd? Klik hier

Gebruik je joker

Denk je weinig kaas gegeten te hebben van alle onderwerpen? Geen nood! Iedere gemeente kiest bij de start van de quiz één themaronde waarbij ze niet meequizt, maar wel de punten krijgt van een andere gemeente naar keus. Je kiest uiteraard wel de gemeente nog voor de quiz start. De gemeente wie je gekozen hebt, behoudt wel haar eigen punten.

Music maestro!

De 6 quizzen worden muzikaal opgeluisterd door podiumbeest Tom Brys. Naast de uitbater van Café Fernand maakt Tom ook het mooie weer bij The Discobars.

Het Grote Reglement

Om alles in goede banen te leiden is er een quizreglement waaraan iedere deelnemer zich moet houden. U kan dit hier raadplegen.

'De Slimste Gemeente...' werd voorgesteld aan de pers

Donderdag 13 maart werd de quiz officieel voorgesteld aan de verzamelde pers. Naast mensen van de pers mochten we ook enkele quizzers en notabelen ontvangen. En aangezien zij toch niet van de minsten zijn werd gekozen voor een locatie met stijl, namelijk Het Wit Kasteel in Kortrijk. De persberichten verschijnen binnenkort op deze site.

Gili presenteert 'De slimste gemeente van Regio Kortrijk'

Met enige trots kunnen we jullie melden dat niemand minder dan Gili ofte om het in zijn eigen woorden te zeggen 'De rock'n' rollste mentalist van Vlaanderen (en ver daarbuiten)' alle quizzen zal presenteren. Voor wie nog niet bekend is met de grappige capriolen van deze ex-uitbater van 'De Trukendoos' nog een extra reden waarom je zeker moet afzakken naar één van de quizzen. Gili, zelf een begenadigd quizzer, staat garant voor spitsvondige opmerkingen, hilarische grappen en vooral veel magie. Wil je nog meer weten over Gili, klik dan hier.

Gili beschikt ook over een over een groot hart. Ieder jaar nodigt hij zijn collega cabaretiers en standuppers uit naar de Kortrijkse Schouwburg voor de Trukendoos Comedy Marathon. De opbrengst gaat integraal naar de Hulpactie Roemenië. Dit jaar wist hij o.a. Freddy Devadder, Katinka Polderman (Nl) en Gunter Lamoot te strikken. De Comedy Marathon vindt plaat op 25 & 26 maart, steeds om 20u15. Tickets kun je bestellen in de Cultuurwinkel (Schouwburgplein 14, Kortrijk): 056/23.98.55

Prijsvraag: gratis naar REMAX

Wil je op vrijdag 7 maart gratis naar de prachtige monoloog 'REMAX' waarin Peter Monsaert schittert als psychopathische kluizenaar? Mail dan als de gesmeerde bliksem naar gratis@uitinregiokortrijk.be met een antwoord op onderstaande vraag en wie weet maak jij kans op 1 van de 5 gratis duo-tickets in Theater Antigone.

In 2006 werd de voorstelling 'Fimosis' van Theater Antigone geselecteerd voor het Theaterfestival. Ook in 2007 was er een voorstelling van Theater Antigone geselecteerd? Dewelke?


A/Tinseltown
B/The Bult and the Beautiful
C/Dédé le Taxi

De voorstelling 'REMAX' speelt op 6, 7 & 8 maart in Theater Antigone, telkens om 20u15 - www.antigone.be