13 gemeenten, 6 quizzen

Wie is de slimste gemeente uit onze regio? Spiere-Helkijn, Waregem, Anzegem of toch één van de andere 10 gemeenten? Op 5 juni kunnen we met empirische zekerheid hierop een antwoord geven. Vanaf donderdag 27 maart strijden ze tweewekelijks over 6 quizzen voor de titel slimste gemeente in de regio.
De quizzen vinden plaats op 27/3, 10/4, 24/4, 8/5, 22/5, 5/6.
Deelnemende gemeenten: Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem

Het Concept

Elk quizteam bestaat uit vijf personen. Ze vertegenwoordigen hun gemeente voor een vragenreeks die peilt naar algemene en bijzondere kennis over onze regio. De onderwerpen zijn divers en worden op vakkundige en grappige wijze aangesneden door quizmaster Gili. Er zijn bijdragen van bekende regiogenoten, al dan niet live aanwezig. Er wordt gezorgd voor verrassende intermezzo’s en muzikale tussendoortjes.
Weet je alles over de banmolens in Harelbeke, Kabouter Plop of de Leie... en heb je goesting om de kleuren van je gemeente te verdedigen? Aarzel niet en stel je kandidaat. Eeuwige roem zal je deel zijn!